Woonvormen

ZZWD biedt wonen met zorg aan in Diever, Dwingeloo, Havelte en Ruinen, een fijne woonomgeving wanneer u, om welke reden dan ook, niet langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Bent u zich aan het oriënteren op een andere woonvorm en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij luisteren graag naar u, en nemen daar de tijd voor in een persoonlijk gesprek. Dan beantwoorden we uw vragen en kijken we samen naar de mogelijkheden. Voor ouderen in de categorie 80+ stellen wij zelf de indicatie.

Net zoals u, vinden wij het belangrijk dat onze klanten/bewoners zo lang en zo zelfstandig mogelijk die dingen kunnen blijven uitvoeren, die zij altijd gewend waren te doen. Ons uitgangspunt is dat u op een plezierige manier uw leven zoveel mogelijk op uw vertrouwde manier kunt voortzetten. Wilt u een huisdier meenemen? Wat ons betreft geen probleem, al gelden er wel enkele spelregels.

Neemt u contact op met onze afdeling Klantondersteuning voor meer informatie over de verschillende woonvormen bij ZZWD of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Groepswonen

Net als thuis
Als bewoner van een groepswoning heeft u een eigen zit-slaapkamer met een badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer en woonkeuken. Hier speelt zich het grootste deel van het dagelijks leven af. Daar wordt de was gestreken en gevouwen, gezamenlijk een maaltijd bereid en genuttigd en televisie gekeken of geknutseld.U wordt betrokken bij alles wat er in de woning gebeurt. Actief mee doen, of kijken naar de drukte van anderen. Ook daarvoor is ruimte.

Regie
In principe bepaalt u zelf hoe de dag eruit ziet. Er is geen vaste tijd van opstaan en wat er op tafel komt gaat in overleg. De activiteiten die de woonbegeleiders organiseren wordt bepaald door de behoeften van de bewoners. Hoewel iedere bewoner een eigen appartement heeft, kiezen de meesten er toch voor om in het centrale deel van het huis de dag door te brengen. Daar is het gezellig, het is er rustig en huiselijk.

Begeleiding
Op iedere groep werken vaste woonbegeleiders: een paar vertrouwde gezichten die voor continuïteit en voor de huiselijke sfeer zorgen. Zij geven u houvast, door u te betrekken bij de dagelijkse dingen. Zo wordt gezamenlijk bepaald wat er op het menu komt en wat er dus ingekocht moet worden.

Groepswoningen in Ruinen en Dwingeloo
Sinds medio 2015 heeft ZZWD twee locaties waar u in een groepswoning kunt wonen, te weten in Dwingeloo en in Ruinen. In Ruinen zijn medio 2015 drie woningen (totaal 20 zit-slaapkamers met eigen sanitair) gerealiseerd. In Dwingeloo zijn de twee woningen sinds 2012 bewoond (totaal 6-8 bewoners per woning). 

Wilt u meer informatie over groepswonen, neemt u dan contact op met onze afdeling Klantondersteuning.

Heeft u vragen?
Neem contact op
met onze klantondersteuning:
✆ 088 - 96 840 96