ZZWD gebruikt Zivver voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie


ZZWD wil privacygevoelige informatie veilig uitwisselen. Daarom wordt vanaf 1 oktober 2021 met Zivver gewerkt; een technologische oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling.

Zivver versleutelt berichten die gevoelige inhoud bevatten, zoals persoonsgegevens, dossiers of andere informatie die veilig verstuurd moet worden. Een bericht dat via Zivver wordt verstuurd is gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt Zivver met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Door het gebruik van Zivver gaat ZZWD zorgvuldig om met de privacy van cliënten en relaties.

Lees meer over Zivver op www.zivver.nl.

   

ZZWD heet nieuwe studenten WELKOM


In februari en september van 2021 zijn er nieuwe leerlingen en stagiaires gestart bij Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe met een opleiding. De groepen BBL studenten van dit jaar omvat 17 studenten vanuit een zij-instroom als vanuit de organisatie zelf. De groep met BOL studenten die in september is gestart omvat 16 studenten zowel aan zorg ,welzijn en administratief gerelateerde opleidingen. Daarnaast biedt ZZWD ook plaatsen voor MAS studenten ( vrijwilligerswerk) en aan studenten van praktijkonderwijs.

Net als andere jaren is het een omvangrijke groep. De groep is dusdanig groot dat ZZWD de capaciteit van de begeleiding heeft uitgebreid.
We heten dan ook Trudy de Weerd van harte welkom in haar rol als praktijkopleider naast de huidige adviseur Leren & Ontwikkelen Jolanda Trompetter.
Samen met de studentencoaches zullen zij de enthousiaste groep leerlingen en stagiaires begeleiden. Trudy heeft net als Jolanda veel ervaring in het werken in de zorg. Zij was jaren binnen ZZWD werkzaam als coördinerend verpleegkundige.
ZZWD springt met deze uitbreiding in op de maatschappelijke behoefte aan stageplekken. Daarnaast is er voor de BOL studenten altijd ruimte voor weekend- of vakantiewerk binnen 1 van de locaties van ZZWD.

Op 14 september a.s. zijn de nieuwe studenten uitgenodigd, zij worden die ochtend welkom geheten in de organisatie. De bestuurder Mariska Roeters , Jolanda Trompetter en Trudy de Weerd wensen hen dan een succesvolle leerperiode bij ZZWD toe onder het genot van een kopje koffie.

Erkend leerbedrijf
ZZWD leidt al jarenlang studenten op, op allerlei niveaus in de zorg, voor welzijnswerk, voor de facilitaire en voedingsdiensten en op administratief gebied en is hiervoor erkend als leerbedrijf door de adviseur van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs (SBB).

  
 

Datalek gemeld bij ZZWD

- 28-10-2022 - 
Afgelopen donderdag hebben wij bericht gekregen dat er een datalek is ontdekt in een van de systemen waar ZZWD gebruik van maakt.

Het lek is maandagochtend 17 oktober geconstateerd door NEDAP en heeft plaatsgevonden in Caren. NEDAP heeft direct maatregelen genomen en heeft het lek diezelfde dag nog verholpen. Er is door NEDAP aangifte gedaan bij de politie. In verband met het politieonderzoek is de melding pas later bij ons bekend gemaakt, namelijk op 25 oktober.

Het lijkt erop dat een criminele hacker toegang heeft gekregen tot informatie in Caren van vele zorgaanbieders in Nederland. Helaas is uit onderzoek gebleken dat dit ook onze cliënten heeft geraakt. Geconstateerd is ook dat dit enkel heeft kunnen plaatsvinden bij cliënten met een gebruikersaccount van Caren. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verder verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is echter nog niet afgerond.

Op dit moment onderzoeken wij samen met onze Functionaris gegevensbescherming en NEDAP welke documenten precies zijn gedownload. Daarmee wordt ook duidelijk wat de mogelijke impact is op de privacy van onze cliënten. We hebben de getroffen cliënten en hun eerste contactpersonen vandaag ook op de hoogte gebracht van het datalek.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen via: bestuurssecretariaat@zzwd.nl.