Vacatures vrijwilligers De Wolden

Vrijwilliger worden bij de leukste zorgaanbieder van Drenthe?Bij Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe zij wij op zoek naar u. ZZWD is een zorgaanbieder in een plattelandsomgeving met woonzorglocaties in Zuidwest-Drenthe en een thuiszorg en dagbestedingslocatie. Op het terrein van wonen, welzijn en zorg ondersteunen wij onze cliënten in hun dagelijks leven. Maar dat kunnen we niet alleen. Wij zijn voortdurend op zoek naar bevlogen vrijwilligers. Als vrijwilliger bent u van grote betekenis door de oudere bewoners van het dorp een mooie dag te bezorgen. Voor diverse activiteiten zoals een wandeling maken, samen op de duofiets, creatief bezig zijn, bakken en koken, maaltijden bezorgen of rijden op de bus hebben wij bevlogen vrijwilligers nodig. U kunt zich voorstellen dat u hiermee een grote rol speelt in het dagelijks leven van onze cliënten. Er zijn mogelijkheden voor individuele begeleiding of in een groep. Beide even belangrijk en gezellig.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u gelijk een kennismakingsgesprek plannen, stuur een e-mail naar vrijwilligers@zzwd.nl
Bellen kan ook met Janneke Schieving, adviseur informele zorg en welzijn via 06-51902154 (maandag t/m donderdag)

Hieronder staan de vacatures in De Wolden die we momenteel hebben voor vrijwilligers.


Vrijwilligers voor locatie Ruinen gezocht:


Chauffeur op het busje voor de vrijdag. In de ochtend met een aantal cliënten een eindje toeren in de omgeving. Later in de middag nog even iemand naar huis brengen. U wordt ingewerkt door een ervaren chauffeur!

Wandelvrijwilligers veel van onze bewoners willen graag naar buiten met het mooie weer. Wie houdt er van wandelen en wil op de maandagochtend wandelen? Als u/je alleen op andere dagen kunt horen wij het ook graag!

Creatieve vrijwilligers voor de dinsdagmiddag op de even weken Twee dingen tegelijk gaat heel goed samen tijdens deze creatieve middag, namelijk handwerken en praten. Het is mogelijk dat cliënten individueel een werkstuk maken, maar soms wordt er ook in gezamenlijkheid aan een project gewerkt. Bloemschikken, kaartjes maken, tekenen, haken of breien. Elke keer iets anders, dus voor elk wat wils! De laatste nieuwtjes worden uitgewisseld. Ben(t) u/jij de vrijwilliger die het leuk vindt om dit te begeleiden? Misschien heb(t) u/jij zelf ook leuke ideeën?

Vrijwilligers voor de koffietafel op dinsdagmiddag: u/jij leest voor uit een landelijke of regionale krant en bespreekt met elkaar het nieuws. Daarnaast kan er ook geluisterd worden naar korte verhalen en/of gedichten die u voorleest en daarna met elkaar bespreekt.

Koffievrijwilligers: van 18.30 uur tot 20.00 uur drinkt de vrijwilliger gezellig samen met bewoners een kopje koffie en spreekt de dag door. Wellicht kan er ook nog een spelletje worden gedaan.

Muziekvrijwilliger: samen zingen doet goed! Woensdagmiddag wordt er gezongen met begeleiding van een accordeon of fluit. Houd(t) u/jij ook van zingen, dan is dit een leuke vorm van vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger voor de kook/bakactiviteit: iedere donderdagmiddag wordt er iets lekkers gekookt of gebakken om bij de broodmaaltijd in de avond te verorberen. Lievelingsrecepten van vroeger, of iets nieuws: alles is welkom. Houd(t) u/jij van koken of bakken? Dan is dit een leuke uitdaging als vrijwilliger!

Vrijwilliger als begeleider op de duo-fiets: iedere donderdagmiddag kan er gefietst worden op een duo-fiets. Houd(t) u/jij van fietsen: hoe leuk is het om een ander daar ook eens van te laten genieten.

Vrijwilliger voor hersengymnastiek: Vrijdagochtend 1x per week

Bingovrijwilliger: iedere vrijdagmiddag. Mensen begeleiden die gezellig meedoen met de bingo, waar ook een hapje/drankje wordt geserveerd.

Vrijwilliger voor wellness , uiterlijke zorg, iedere zaterdagmiddag. Vind je/vindt u het leuk om nagels te lakken, een gezichtsmaskertje aan te brengen, een handmassage te geven? Dan is dit een leuke vrijwilligersklus, waar veel mensen van zullen genieten!


Vrijwilliger voor spelochtend op zondag: hoe gezellig is het om op zondagochtend met een groepje koffie te drinken en een leuk spel te doen. Er is een ruime keuze aan spelletjes aanwezig.


Vrijwilliger voor de borrelmiddag op zondag: na een kopje koffie of thee de zondagmiddag afsluiten onder het genot van een hapje of drankje! Wie vindt dit ook gezellig? Dan zoeken wij u/jou!