← Vorige pagina
Westerveld neemt deel aan testdag Ongehinderd
07 september 2018


Gemeente Westerveld neemt deel aan de testdag van Ongehinderd

Op woensdag 3 oktober, tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid’, neemt gemeente Westerveld vanuit De Weyert in Dwingeloo deel aan de allereerste landelijke testdag van Ongehinderd. Honderden mensen met en zonder beperking gaan dan op pad om verschillende locaties te testen op toegankelijkheid.

Ongehinderd Testdag

Tijdens de testdag beoordelen inwoners de toegankelijkheid van onder andere restaurants en winkels en plaatsen de beoordeling op de Ongehinderd app. Het thema van de 'Week van de Toegankelijkheid’ is dit jaar ‘Lekker vrij’ en staat in het teken van toegankelijk recreëren. Het doel van deze dag is om meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid. Wilt u meedoen? Mail dan vóór 24 september naar info@gemeentewesterveld.nl.

Programma

Op 3 oktober vanaf 12.00 uur is iedereen welkom bij De Weyert, Weverslaan 1a in Dwingeloo. Er staat dan soep en een broodje klaar. Om 12.30 uur opent wethouder De Haas het programma. Om 13.00 uur vindt de landelijke kick-off van de testdag plaats. Vanuit De Weyert wordt live gevolgd hoe minister Hugo de Jonge, burgemeester Oude IJsselstreek: Otwin van Dijk en de directeur van Ongehinderd: Gerard de Nooij de testdag openen. Daarna kan iedereen de toegankelijkheid van de gemeente gaan beoordelen tot aan de feestelijke afsluiting om 16.00 uur.

Ongehinderd

Gemeente Westerveld werkt samen met Ongehinderd aan de toegankelijkheid van de gemeente. Het keuringsteam van Ongehinderd brengt de toegankelijkheid van gemeentelijke en publieke gebouwen in kaart. Deze informatie staat in de landelijke Ongehinderd app, zodat inwoners en bezoekers met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store, Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.