← Vorige pagina
Ouderen mogen kosteloos kennismaken met beeldschermtechnologie
15 oktober 2018


Westerveld - Om kennis te maken met moderne technologie mogen ouderen in de gemeente Westerveld de Compaan zes maanden lang kosteloos uitproberen! De Compaan is een tablet voor mensen die die nog geen of weinig ervaring hebben met computers, Een mooi gebaar dat mogelijk is gemaakt door het project Westerveld Verbonden! (voorheen genoemd ‘Jaapie verbindt!’). Het project is een samenwerking tussen Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) en Welzijn MensenWerk (WMW), financieel mogelijk gemaakt door FNO en gemeente Westerveld.

De Compaan, de seniorentablet
De Compaan is een speciale tablet voor ouderen. Dankzij het toegankelijke ontwerp, de grote knoppen en duidelijke navigatie is deze makkelijk te bedienen. Met de Compaan kan men berichten uitwisselen, foto’s en video’s ontvangen, spelletjes spelen en beeldbellen met familie. De tablet heeft een handige agendafunctie; ook te gebruiken door naasten/mantelzorgers. Voor veel ouderen is het een eenvoudige maar vooral een plezierige manier om contact met hun dierbaren te onderhouden. Dit project vormt een netwerk van contacten en diensten vanuit inwoners, mantelzorgers, welzijn, zorg, dorpsvoorzieningen en lokale ondernemers. Hiermee wordt samengewerkt om technologische oplossingen te vinden voor alledaagse kwesties voor mensen in een kwetsbare situatie. Dit om het leven een beetje makkelijker te maken.

Studenten en/of vrijwilligers zijn beschikbaar voor de eerste uitleg en ondersteuning thuis. De helpdesk van Compaan biedt 365 dagen per jaar ondersteuning en draagt zorg voor beheer op afstand.

Indien de Compaan na het half jaar bevalt, hebben gebruikers de mogelijkheid de Compaan over te nemen voor de helft van de normale aanschafwaarde. Daarnaast betaalt men, na de gratis proefperiode van 6 maanden, een maandelijks abonnement.

Extra lokale diensten
Voor het project Westerveld Verbonden! is een aangepaste Compaan ontwikkeld. Een speciale knop geeft toegang tot diensten en activiteiten in de dorpskernen Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder. Deze diensten zijn tot stand gekomen door verschillende vertegenwoordigers uit Westerveld.

Kent of bent u een iemand in de gemeente Westerveld die graag de Compaan zes maanden kosteloos wil uitproberen? Meldt u zich dan aan bij Compaan via 088-1450100 of via www.uwcompaan.nl/westerveld. Liever via een contactpersoon in Westerveld? Dat kan met Janneke Schieving, adviseur informele zorg en welzijn of Werner Hoff, sociaal werker, via onderstaande gegevens.

Telefoon Janneke Schieving 06-51902154 of Werner Hoff 06-10537628.
E-mail: j.schieving@zzwd.nl of w.hoff@welzijnmw.nl