← Vorige pagina
Opening Paviljoen ZZWD Havelte
16 december 2020


Ingebruikname paviljoen Havelte – 16 december 2020Beste relatie van ZZWD,


Graag brengen we u middels dit bericht op de hoogte van de officiële ingebruikname van het paviljoen in Havelte. Na een klein jaar bouwen is het pand vandaag officieel in gebruik genomen.


Het Paviljoen is de verbinding tussen de twee panden van de woonzorglocatie in Havelte. Bewoners kunnen er hun warme maaltijden gebruiken, gezellig wat drinken of deelnemen aan activiteiten. Tevens is er een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Het doel was het creëren van een sfeervolle en gezellige ruimte waar ontmoeting centraal staat. Dat is beslist gelukt.

Opdrachtgever en verhuurder Actium Wonen en huurder ZZWD zijn trots op het resultaat: “We hebben echt een mooie ruimte weten te creëren voor onze bewoners”, zegt Mariska Roeters, directeur-bestuurder van ZZWD. “Het is een stijlvol, modern en warm geheel geworden waarmee we jaren voort kunnen”, beaamt ook Monique Boeijen, directeur-bestuurder van Actium Wonen. Beide partijen kijken terug op een goede en prettige samenwerking, die heeft geresulteerd in een toekomstbestendige en zeer gewenste toevoeging aan de woonzorglocatie in Havelte. Bewoners van beide panden kunnen elkaar zo eindelijk weer in gezamenlijkheid ontmoeten.

Vanwege Corona heeft er geen officiële opening plaatsgevonden, maar men hoopt er later nog wel gerichte aandacht aan te kunnen besteden. Om de ingebruikname toch een feestelijk tintje te geven heeft ZZWD een mooie dak-Plataan met omringende tuinbank mogen ontvangen namens Actium Wonen en de bedrijven die deel hebben uitgemaakt van het bouwproces. Een prachtig cadeau dat bijzonder goed tot zijn recht zal komen in de beleeftuin die komend jaar bij het paviljoen ontwikkeld wordt. Het cadeau is aangeboden door: Actium Wonen, Brands Bouw, VMEZ, 1232, HR Techniek, Dijkhuis Ingenieurs, Oving., Installatiebedrijf Bakker B.V., Nijhuis Technology en Buning B.V.

Voor de bewoners was er vandaag volop mogelijkheid om rustig een kijkje te nemen in het paviljoen en men kon er genieten van een eerste kop koffie met een feestelijke traktatie. Helaas zal het gebruik van het paviljoen voorlopig nog in kleine groepjes en verspreid over de ruimte en de dag moeten plaatsvinden. “Maar we zijn heel blij dat er een mooie en functionele ruimte is gecreëerd voor verbinding en ontmoeting”, zegt activiteitenbegeleidster Roelie Bruinenberg, “de bewoners hebben er enorm naartoe geleefd en vinden het resultaat echt boven verwachting. We leven er met z’n allen naartoe dat we na Corona de ruimte helemaal gezamenlijk en zonder beperkingen kunnen gebruiken”.

Hoewel het aanvankelijke idee natuurlijk een feestelijke opening was, is dat in de huidige omstandigheden niet mogelijk. Het paviljoen blijft voorlopig dan ook gesloten voor bezoek. Wanneer de situatie het weer toelaat, is een ieder uiteraard van welkom om ter plekke een kijkje te komen nemen. ZZWD hoopt van harte het komende jaar alsnog een openingsfeestje te kunnen geven. Het devies voor nu is: laten we samen nog even volhouden, vaccinatie laat niet lang meer op zich wachten!

Om er toch de aandacht aan te schenken die het verdient, kunt u hier de openingswensen zien vanuit Actium Wonen en ZZWD: Openingsvideo Paviljoen Havelte

Om een beeld te geven van de binnenzijde van het pand hebben Actium en ZZWD een bezichtigingsvideo laten maken. Op deze manier kunt u toch een goede indruk krijgen van het resultaat: Bezichtingingsvideo Paviljoen Havelte


Namens Mariska Roeters – directeur-bestuurder ZZWD.