← Vorige pagina
Opening 2e Rolstoelpool in Westerveld bij Welkom in Havelte
12 juni 2015


Persbericht

Rolstoelpool in Havelte bij Welkom van start.

Op dinsdag 2 juni is de tweede rolstoelpool in de gemeente Westerveld bij Welkom van start gegaan.De rolstoelpool is bedoeld voor mensen die af en toe een rolstoel nodig hebben. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen, het maken van een wandeling of een bezoekje aan familie.

Ook mensen die niet in Havelte en omgeving wonen maar in Havelte verblijven, kunnen terecht bij de rolstoelpool. Aan het lenen van een rolstoel zijn geen kosten verbonden, wel wordt hiervoor een bedrag aan borg gevraagd.

De uitleen van de rolstoelpool is gevestigd bij Welkom aan de Hofweg 25 in het gebouw van het woonservicecentrum De Molenhof. Zeven dagen per week van 9.00 uur tot 17.00 uur kan men voor het lenen van een rolstoel terecht bij de medewerkers van Welkom. Telefoonnummer 088 - -968 4097.

Uitleen is ook mogelijk via de rolstoelpool in Dwingeloo, reserveren van een rolstoel kan bij het Servicepunt in woonservicecentrum De Weyert, via telefoonnummer 088-9684001.

De rolstoelpools zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente, ZZWD en Welzijn MensenWerk en vallen onder de algemene voorzieningen. Bij het realiseren van algemene voorzieningen staat centraal dat burgers actief mee kunnen blijven doen aan het sociale leven, anderen kunnen blijven ontmoeten en dat iedereen er gebruik van kan maken.