← Vorige pagina
Cheque Ouderenfonds uitgereikt in Havelte
08 augustus 2016


De heer J. Oldenkamp, provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds overhandigt de cheque aan Roelie Bruinenberg, activiteitenbegeleider in Havelte.

Fysiotherapeut Teun Mooijman is blij met de aanschaf van de minitrainers.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft € 986 toegekend aan De Molenhof in Havelte. In december werd daar een gezellige kerstmarkt georganiseerd, waarna het Premieplan van het Nationaal Ouderenfonds de opbrengst heeft verdubbeld. De heer Oldenkamp, provinciaal ambassadeur, heeft onlangs de cheque overhandigd aan Roelie Bruinenberg, activiteitenbegeleider van Welkom in Havelte.

De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van beweegapparatuur zoals twee hometrainers en een aantal kleinere beweegapparaten (zogenoemde minitrainers), elektrische minibikes, handgrips en verschillende gewichten. Meer bewegen zorgt voor veel goede effecten, zowel mentaal als fysiek. Het draagt bij aan fit en gezond ouder worden en het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

In 2005 zijn het Nationaal Ouderenfonds, Stichting RCOAK en Fonds Slyterman van Loo gestart met het Premieplan. Hierbij worden acties van organisaties om geld op te halen voor het welzijn van ouderen gestimuleerd en de verwachte opbrengst verdubbeld uit het fonds. Alle diensten en activiteiten zijn erop gericht sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen te stimuleren.

De fitnessapparaten worden, zo nodig onder begeleiding van een fysiotherapeut, gebruikt in het welzijns- en activiteitenprogramma van Welkom bij ZZWD in Havelte. Wilt u ook hieraan deelnemen en anderen ontmoeten? Neem dan contact op met Klantondersteuning van ZZWD, tel 088-9684096 (op werkdagen bereikbaar). Deelnemen aan de activiteiten bij Welkom kunt u in Havelte, Dwingeloo, Diever, Ruinen en Koekange. ZZWD nodigt u van harte uit.