← Vorige pagina
Aftrap scholingscarrousel in Westerveld
28 maart 2018


Op woensdag 14 maart is door wethouder Van Schelven de aftrap gegeven voor een gezamenlijk scholingscarrousel voor medewerkers en Wmo ondersteuners van verschillende zorgorganisaties.

De organisaties Beter Thuis Wonen, CarePool, De Nieuwe Zorg Thuis, de Zorgzaak en ZZWD krijgen van de gemeente Westerveld de mogelijkheid om medewerkers actief binnen de Wmo in 2018 een aantal workshops aan te bieden. De workshops zijn bedoeld om medewerkers verder toe te rusten in hun werk.

“We zien dat als ouderen steeds langer thuis blijven wonen, er zich vaker ingewikkelder thuissituaties voordoen.” Aldus wethouder Van Schelven. “Wat vindt iemand echt belangrijk en hoe sluit je daar op aan? Hoe vang je bijvoorbeeld signalen van dementie op? We vinden het daarom belangrijk dat de dienstverlening hierop goed is toegerust.”

De workshops worden door de organisaties gezamenlijk georganiseerd en verspreid over het jaar uitgevoerd. Alle workshops worden gegeven in het Jan Thijs Seinenhof in Diever. Alle deelnemers ontvangen na deelname ontvang een certificaat.

Foto: Gerrit Boer