← Vorige pagina
Hart voor Dementie project ism ZZWD
13 augustus 2014


Graag brengt ZZWD de Nationale Zorgvernieuwingsprijs en de deelname eraan onder de aandacht.
Thema van dit jaar is ´zorgen voor elkaar´.

Project Hart voor dementie i.s.m. ZZWD
Met het project Hart voor dementie in samenwerking met ZZWD, doet Anne van Otterloo mee met de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2014, als een van de 84 deelnemers. Janneke Schieving is hier vanuit ZZWD in het kader van het mantelzorgbeleid bij betrokken. Anne van Otterloo is coach en ervaringsdeskundige, zij biedt inzicht in de opbouw van weerstand en praktische oefeningen om met de moeilijke situatie van dementie om te gaan.

Ondersteuning mantelzorger
Anne omschrijft het project als volgt: Hart voor dementie, oog voor mantelzorg, aandacht voor verzet en weerstand, als samenleving menselijker omgaan met de demente mens en elkaar. Dementie roept verzet en weerstand op. Weerstand geeft onrust en pijn (“De een heeft het, de ander lijdt eronder”). Geef de mantelzorger gerichte oefening en buddy ondersteuning vanaf de allereerste dag en versterk zo zelfredzaamheid en zorg voor elkaar.
Langere zorg thuis wordt zo een reële mogelijkheid.

U kunt meehelpen dit project te verwezenlijken door dit project te liken!

Zorgvernieuwingsprijs
De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt.
Alle kanshebbers worden geholpen met waardevolle tips en contacten met potentiële financiers. De winnaar krijgt € 75.000 om zijn/haar idee uit te voeren. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds. Het idee dat op de Zorgvernieuwingsdag op 10 november a.s. de meeste likes heeft wint een promotiefilm ter waarde van € 5000.
Let op: alleen de 'likes' op deze website tellen mee voor de Online Favoriet

Het promofilmpje van het project Hart voor Dementie staat op de website: http://www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl/online-favoriet/
Nogmaals alleen likes via deze website tellen voor de uitkomst van de online favoriet.

De link hierboven gaat direct naar de 84 projecten, Hart voor Dementie staat meteen bovenaan.